De mooiste wijnen uit de hele wereld!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Vermell- DO Valencia, Celler de Roure 2020

Vermell- DO Valencia, Celler de Roure 2020

€12,50
Incl. btw

Domein Celler del Roure, Streek Valencia, Spanje, Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht , Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet) 70% / Mando 30%

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Niet op voorraad
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

De meest zachte en fruitigste van de drie (Vermell, Safrà en Parotet). De oogst geschiedt relatief vroeg, om de nadruk op het frisse fruit te houden. Een toegankelijke, frisse en pure wijn vol vers rood fruit. De naam (Vermell betekent rood) en de frisrode kleur op het etiket vertegenwoordigen het frisse roodfruitige karakter van de wijn. De wijn rijpt gedurende 4 maanden in grote terracotta amfora’s.

Het Valenciaanse wijnhuis Celler del Roure werd opgericht in 1999 door Pablo Calatayud met behulp van zijn vader en broer. Dit van oorsprong kleine familiebedrijf vindt zijn basis in Moixent. Naast een klein aantal populaire druivenvariëteiten, was het doel vooral om het cultiveren van inheemse pre-phylloxera wijnstokken nieuw leven in te blazen. De focus ligt hierbij op de veelal vergeten rode druivenvariëteit Mandó. Pablo is erg geïnteresseerd in de historie van de regio en de vroegere vinificatiemethoden. Een ware schatkamer opent zich dan ook wanneer in 2006 een oude bodega in de hooglanden van Les Alcusses wordt aangekocht. In de ondergrondse kelders van de bodega blijken zich 75 oude ingegraven terracotta amfora’s te bevinden. Een unieke vondst! Het lukte Pablo een gedeelte van deze amfora’s van 600 tot 2800 liter te restaureren en in gebruik te nemen. Door een bijzonder systeem kunnen de amfora’s goed afgesloten worden en vindt er geen oxidatie plaats. Het gebruik van amfora’s geeft de wijnen een uniek en puur karakter. Met zijn kwalitatief zeer goede, elegante en gebalanceerde wijnen én unieke werkwijze heeft het domein een prominente plek ingenomen in de Valenciaanse wijnmaakcultuur.

Het domein heeft 40 hectare wijngaard in eigen bezit. Deze zijn beplant met mediterrane druivenvariëteiten en er wordt enkel met de hand geoogst. Daarnaast leasen ze nog enkele plots. De bodems variëren van klei tot zand, maar bestaan in de basis alle uit kalksteen en zijn gelegen op zo’n 600 meter boven zeeniveau. Het wijnhuis is biologisch gecertificeerd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »