De mooiste wijnen uit de hele wereld!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Cullerot, DO Valencia, Celler de Roure 2021

Cullerot, DO Valencia, Celler de Roure 2021

€11,25
Incl. btw

Domein Celler del Roure, Streek Valencia, Spanje, Smaak Rijk en Mineraal, Pedro Ximenez 30% / Macabeu 30% / Verdil 10% / Merseguera 10% / Diverse 20%

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad (59)

In eerste instantie richtte Celler del Roure zich niet op de productie van witte wijnen. Echter, toen in 2006 de boerderij van Les Alcusses werd aangekocht, ontstond het idee om het gebruik van de oude amfora’s die zij daar aantroffen nieuw leven in te blazen. Zo ontstond Cullerot. Het gebruik van de amfora’s gaf een prachtige zuiverheid en frisheid en gaandeweg ontplooide de wijn zich verder. Rijp wit fruit, een vleugje anijs, florale en minerale tonen komen samen in deze frisse en sappige wijn. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van 5 verschillende inheemse druivenvariëteiten van 7 verschillende wijnboeren.

Het Valenciaanse wijnhuis Celler del Roure werd opgericht in 1999 door Pablo Calatayud met behulp van zijn vader en broer. Dit van oorsprong kleine familiebedrijf vindt zijn basis in Moixent. Naast een klein aantal populaire druivenvariëteiten, was het doel vooral om het cultiveren van inheemse pre-phylloxera wijnstokken nieuw leven in te blazen. De focus ligt hierbij op de veelal vergeten rode druivenvariëteit Mandó. Pablo is erg geïnteresseerd in de historie van de regio en de vroegere vinificatiemethoden. Een ware schatkamer opent zich dan ook wanneer in 2006 een oude bodega in de hooglanden van Les Alcusses wordt aangekocht. In de ondergrondse kelders van de bodega blijken zich 75 oude ingegraven terracotta amfora’s te bevinden. Een unieke vondst! Het lukte Pablo een gedeelte van deze amfora’s van 600 tot 2800 liter te restaureren en in gebruik te nemen. Door een bijzonder systeem kunnen de amfora’s goed afgesloten worden en vindt er geen oxidatie plaats. Het gebruik van amfora’s geeft de wijnen een uniek en puur karakter. Met zijn kwalitatief zeer goede, elegante en gebalanceerde wijnen én unieke werkwijze heeft het domein een prominente plek ingenomen in de Valenciaanse wijnmaakcultuur.

Het domein heeft 40 hectare wijngaard in eigen bezit. Deze zijn beplant met mediterrane druivenvariëteiten en er wordt enkel met de hand geoogst. Daarnaast leasen ze nog enkele plots. De bodems variëren van klei tot zand, maar bestaan in de basis alle uit kalksteen en zijn gelegen op zo’n 600 meter boven zeeniveau. Het wijnhuis is biologisch gecertificeerd.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »